Economie

Avicultorii alarmați de invazia produselor ucrainene

Avicultorii susțin că produsele din carne de pasăre ar fi fost excluse din varianta finală a deciziei prin care Guvernul a hotărât să aplice taxe vamale la unele importuri din Ucraina.

Asociațiile de producători au adresat autorităților o scrisoare, prin care solicită, cel puțin, să nu mai fie admisă autorizarea altor companii ucrainene, suplimentar celor 3 care au deja permisiunea de a exporta carne de pasăre în Moldova.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie, Guvernul de la Chișinău a adoptat o decizie prin care introduce taxe vamale de 10-15 la sută la importul de lapte și produse lactate, carne și ciment din Ucraina, până la sfârșitul acestui an. Hotărârea a fost motivată ca măsură de protecție temporară a producătorilor interni.

La rândul său, Guvernul de la Kiev și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu această decizie și chiar a avertizat că din partea ucraineană va urma „o reacție adecvată”. Consultări moldo-ucrainene pe marginea acestei probleme s-au desfășurat săptămâna trecută la Chișinău, urmând ca, pe 6-7 iunie, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, să facă o vizită la Kiev, pentru a discuta relațiile comercial-economice cu prim-vicepremierul Stepan Kubiv, ministru al Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *