Actualitate

Avioane de pasageri făcute SCRUM și clădiri – RUINE pe aeroportul din Donețk (GALERIE FOTO)

În octombrie, șeful centrului de informare al Comitetului de Securitate și Aparare Națională al Ucrainei, Andrei Lysenko susținea că aeroportul din Donețk este capabil în continuare să primească aeronave care pot livra arme și echipament militar. “Pista de aterizare a aeroportului Donețk este în stare satisfăcătoare și poate primi chiar și aeronave grele care pot livra arme și echipament militar“, a spus Lysenko.

Amintim că aeroportul din Donețk este cel mai fierbinte loc în prezent din estul Ucrainei. Deși de pe 5 septembrie a intrat în vigoare un acord de încetare a focului, teritoriul aeroportului a fost în mod constant atacat de forțele ruso-separatiste, în lupte fiind folosite tancuri, alte mașini blindate, sisteme de rachete și baterii de artilerie.

Aeroportul Internațional Donețk este situat la 10 km nord-vest de orașul Donețk, Ucraina. Acesta a fost construit în 1940-1950 și reconstruit în 1973, 2011 și 2012. Aeroportul a fost închis din 26 mai 2014 în timpul operațiunilor militare și a fost practic distrus.





sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *