Social

AAC: Avioanele pot zbura în siguranță deasupra R. Moldova

Prognoza STATFOR nu conține concluzii privind nivelul de siguranță sau securitate a zborurilor în spațiul aerian al Republicii Moldova, ci un pronostic față de volumul de zboruri, care este extrem de redus din cauza războiului din Ucraina, a declarat Autoritatea Aeronautică Civilă, care a acuzat mai multe instituții de presă că ar fi publicat informații eronate despre concluziile făcute de Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (Eurocontrol).

De asemenea, AAC a concretizat că prognoza STATFOR, publicată de Eurocontrol, ”nu conține concluzii privind nivelul de siguranță sau securitate a zborurilor în spațiul aerian al Republicii Moldova, ci un pronostic față de volumul de zboruri, care este extrem de redus pentru țara noastră din cauza războiului din Ucraina”.

Totodată, în comunicatul Autorității se mai explică faptul că prognoza pentru regiunea europeană (în 2019 a înregistrat 11,1 milioane de pasageri) care a fost afectată și de pandemia COVID-19, este că va putea înregistra aceleași valori de referință abia în 2025.

La fel, se concretizează că războiul din Ucraina reprezintă un risc sporit pentru întreaga regiune din Europa de Est, iar acesta ar fi un motiv iminent care stagnează creșterea numărului de zboruri până în 2025.

Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă reprezentanții presei să trateze cu responsabilitate maximă subiectele sensibile și reiterează disponibilitatea pentru a oferi clarificări și informații din prima sursa.

Anterior, presa a scris că restricții de zbor deasupra Republicii Moldova vor fi valabile până în 2029.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *