Social

Avocații lui Dodon scapă de amenzile aplicate pentru tergiversarea intenționată a ședințelor de judecată: Decizie luată de un alt complet de judecată de la CSJ

Avocații socialistului Igor Dodon scapă de amenzile aplicate la finele lunii februarie curent de instanța de judecată, la solicitarea procurorilor care au reclamat tergiversarea intenționată a proceselor de judecată de către apărătorii fostului șef de stat.

Un alt complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a examinat luni, 20 martie, recursurile asupra amenzilor judiciare aplicate avocaților inculpatului Dodon și a decis anularea încheierilor instanței de judecată prin care aceștia au fost amendați, transmite Ziarul Național.

Astfel, unul din judecătorii completului a semnat o opinie separată, iar decizia motivată va fi pronunțată astăzi, informează Procuratura Anticorupție (PA).

Vă amintim că avocații inculpatului Igor Dodon au fost amendaţi pe 27 februarie cu câte 1 000 de lei fiecare, cu informarea Uniunii Avocaților și Ministerului Justiției, pe motiv că aceștia au înaintat cerere de recuzare a procurorului.

Procuratura Anticorupție (PA) a informat atunci că cererea respectivă fusese depusă în mod repetat ”cu rea-credinţă şi în mod abuziv, cu scopul de a tergiversa procesul”.

În prezent, procurorii anticorupție prezeintă în instanță probele în susținerea învinuirii pe numele lui Dodon Igor.

Socialistul Dodon este învinuit, printre altele, de corupție, îmbogățire ilicită şi trădare de patrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *