Internațional

Azerbaidjanul arată cum se rezolvă problema ocupației

Operațiunea de alungare a ocupanților, pe care o demonstrează acum Azerbaidjanul, continuă astăzi. În această situație, există un punct pozitiv important. Azerbaidjanii arată acum cu adevărat cum este rezolvată problema ocupării propriului pământ de către orice invadator.

Invadatorii au două variante: fie să elibereze teritoriul ocupat și să se întoarcă acasă, fie să devină îngrășământ pentru pământul pe care l-au ocupat. A doua opțiune este mai preferata, deoarece va fi cel puțin un fel de compensație pentru faptul că ocupantul se afla pe un teren străin.

Până în prezent, există puține date, dar dacă ieri, la sfârșitul zilei, s-a raportat despre 4 așezări care au fost eliberate de azerbaidieni, atunci în prima jumătate a zilei, numărul acestora a crescut pina la 6. Armata azeră raportează ca sunt cel puțin 500 de invadatori distruși, desigur, poate exista un element de propagandă , dar ceea ce este important că azerbaidjanii luptă în stilul turcilor, ceea ce înseamnă că UAV-urile îndeplinesc multe funcții: ​​lovirea inamicului și ajustarea focului de artilerie. Aceasta înseamnă că tot ceea ce se întâmplă este înregistrat cu atenție pe video.

Ocupantii au fost distrusi într-o zonă deschisă și, prin urmare, se poate de vazut armele care se află în jur și nu pot fi întrebări aici. După cum era de așteptat ieri, prima lovitură cu drone a căzut asupra apărării aeriene a ocupantului și în prima zi vehiculele blindate ale inamicului au fost ținta numărul 2, dar astăzi totul s-a schimbat. După ce au distrus practic toate mijloacele de apărare aeriană, dronele au luat tancuri. În prima jumătate a zilei, 26 dintre ele au fost distruse, ceea ce are și confirmarea corespunzătoare pe video.

Acest lucru sugerează că armata turcă a reușit să reseteze armata azeră și luptă într-un mod complet nou, pentru care inamicul nu era clar pregătit. Apropo, faptul că răniții nu au unde să primească și medicamentele armenești s-au înecat deja și, prin urmare, sunt transportați peste graniță în Iran, vorbește despre pierderile mari dintre ocupanți.

Apropo, acum circulă pe rețea diverse teorii conform cărora Federația Rusă nu poate fi de acord cu Teheran cu privire la rolul său în acest conflict, dar, după cum puteți vedea, Iranul ia deja parte din razboi, poate si nu activ. El acceptă armenii sau rușii răniți și, în direcția opusă, permite să treacă prin avioanele aviației de transport militar ale Ministerului Apărării al Federației Ruse, care transportă ceva către Armenia.

Apropo, armata azeră a înregistrat deja prezența mercenarilor sirieni și pro-Assad în componența armenilor și, analizând acest lucru și modul în care Iranul a avut grijă de armenii răniți, se pune o întrebare foarte mare cu privire la cât de serios Teheranul se uita la intrebarile de credință. Într-adevăr, în acest caz, eu au luat partea unei țări non-islamice în acest conflict. Acest lucru sugerează că excentricii cu barbă, cu litera „m”, care merg cu prosoapele pe cap, sunt aceiași credincioși în valorile lumii islamice, precum bicicleta „vulturului”.

Deja când a fost publicată o parte din acest text, mass-media turcă, cu referire la Ministerul Apărării din Azerbaidjan, a dat astfel de date despre pierderile părții armene și, în același timp, despre succesele azerbaidjanilor.

"Conform informațiilor Ministerului Apărării din Azerbaidjan, 24 de tancuri și alte echipamente militare, opt instalații de artilerie, 18 vehicule aeriene fără pilot, 15 sisteme de rachete antiaeriene (Osa) și peste 550 de militari au fost distrusi în zona de luptă".

Și aceste date sunt confirmate și de mijloacele adecvate de înregistrare video a sistemelor de luptă din Azerbaidjan.

După cum puteți vedea, sistemul de apărare antiaeriană "Wasp" este ars în același stil care ar putea fi observat în Idlib și lângă Al-Watia. Judecând după felul în care se rotește localizatorul, se poate vedea că complexul este într-o poziție desfășurată și de luptă. În plus, el este săpat în pământ și se află într-un caponier. Dar, în mod surprinzător, nu se vede nici Dron, care țintește spre el, nici racheta, care „o oprește”.

Este clar că tancurile, fără acoperire de apărare aeriană, sunt deja o țintă ușoară și dacă totul merge așa cum au făcut-o turcii, atunci până seara armenii din Azerbaidjan nu le vor mai avea. Maxim – citeva mașini, care vor fi ascunse în unele spații. Dar, în acest caz, rezervorul nu mai este util, deoarece foarte repede totul se va termina.

Se pare că armenii se tem? deoarece acolo, la fel ca Lukashenka, a apărut un videoclip al soției prim-ministrului Armeniei cu mitralieră. Azerbaidjanii au răspuns la aceasta cu cuvinte de respect pentru femeia curajoasă, dar au observat că este probabil foarte rău cu bărbații de acolo. Și încă un punct, foarte indicativ, în această situație.

Potrivit presei locale, armenii amenință azerbaidjanii cu utilizarea rachetelor Iskander. Nu știm dacă rușii le-au predat aceste rachete sau nu, dar iată ce este important. Astfel, rachete sunt folosite pentru a lua ținte adânci în spatele liniilor inamice. Și în această situație, azerbaidjanii desfășoară în mod clar operațiuni militare, astfel încât toată lumea să înțeleagă că ei își eliberează pământul și nu revendică pământul Armeniei. Aceasta înseamnă că ei înșiși și de la bun început au subliniat câmpul de luptă care nu atinge Armenia și, prin urmare, nimeni nu va trage asupra ei. Armenii amenință să deschidă focul pe partea din spate a Azerbaidjanului.

În acest sens, a fost deja exprimat un răspuns care ar trebui să răcească capetele fierbinți din Erevan. În primul moment, în favoarea Azerbaidjanului, aviația AWACS din Turcia funcționează și, prin urmare, orice lansare de rachete de pe teritoriul Armeniei va fi înregistrată și, eventual, interceptată.

Dar, în acest caz, Armenia va deschide cutia Pandorei și poate primi lovituri deja pe propriul teritoriu, iar Azerbaidjanul are cu ce aceasta de făcut.

Armata azeră este înarmată cu sisteme de rachete T-300 Qasırğa cu o rază de acțiune de 150 km, Polonez cu o rază de acțiune de 300 km și Lora cu o rază de acțiune de 430 km, iar distanța de la Nakhichevan azer la principalele așezări din Armenia este de 54-75 de kilometri.

Deci, bineînțeles, se poate de clătinat cu fier, dar mai devreme sau mai târziu, cineva îl va face mai tare. Între timp, operațiunea continuă și noi vom analiza cum se dezocupareaza teritoriului azer în modul cel mai natural și de încredere.

ANTI-COLORADOS bloger
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *