Război

Azerbaidjanul confirmă arestarea fostului lider al republicii nerecunoscute din Karabah

Azerbaidjanul a confirmat arestarea unuia dintre foștii “președinți” ai republicii nerecunoscute din Nagorno-Karabah (NKR), Araik Harutyunyan.

O declarație comună a Procuraturii Generale și a Serviciului de Securitate de Stat (SGB) din Azerbaidjan.

Organele de aplicare a legii au declarat că continuă măsurile cuprinzătoare de investigare a “crimelor împotriva păcii și umanității, precum și a actelor de terorism, a crimelor militare și a altor crime comise de formațiunile armate armenești ilegale în regiunea Karabah din Azerbaidjan”.

În raport se spune că Harutyunyan, reprezentat de “președintele” și de alți “angajați” ai NKR nerecunoscute, a participat la războiul agresiv împotriva Azerbaidjanului.

Potrivit anchetei, acesta a fost implicat în recrutarea, antrenarea și finanțarea mercenarilor, în organizarea participării acestora la conflictul militar și la acțiunile militare, a încălcat normele dreptului umanitar internațional și a dat ordine criminale în timpul conflictului armat.

Acuzațiile îl acuză, de asemenea, pe Harutyunyan că a participat la crearea și activitatea unor formațiuni armate care nu sunt prevăzute de legislația Azerbaidjanului, că a furnizat acestor formațiuni arme, piese complete ale acestora, muniție, explozibili, echipament militar și echipament militar și că a organizat pregătirea militară a acestora.

De asemenea, acesta este acuzat de participare la importul ilegal de arme și echipamente militare pe teritoriul Azerbaidjanului, de finanțare a terorismului, precum și de exploatarea minieră a teritoriilor Azerbaidjanului în vederea comiterii de acte teroriste.

Presa anterioară a raportat că, în afară de Harutyunyan, forțele de securitate azere au reținut și alți foști “președinți” ai republicii nerecunoscute din Nagorno-Karabah (NKR) – Arkady Ghukasyan, Bako Sahakyan și “președintele parlamentului” David Ishkhanyan.

De asemenea, se știe că forțele de securitate azere au reținut cel puțin mai mulți reprezentanți ai conducerii militare a republicii armene nerecunoscute din Nagorno-Karabah.

Înainte de aceasta, s-a raportat că miliardarul și fostul șef al “guvernului” din Karabah, Ruben Vardanyan, a fost reținut în drum spre Armenia; Erevanul va cere eliberarea sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *