Eveniment

BAC 2013: 65 de lucrări anulate

Potrivit viceministrului Educației, Igor Grosu, 65 de lucrări din 29 de centre de examinare au fost anulate, după ce autorii acestora au încercat să copieze, ori asupra lor au fost depistate telefoane mobile și copiuțe. Modalitatea cea mai răspândită de fraudare a fost telefonul mobil. 

Igor Grosu a declarat: „Camerele video și-au făcut treaba, mai puțin asistenții. Aceștia au tolerat copiatul. Vom continua procedura de verificare a înregistrărilor video și, dacă vom găsi alți elevi copiind, lucrările lor vor fi anulate. Datele vor fi făcute public la 27 iunie. Mai mult, dacă vor fi cazuri de fraudare în masă, va fi anulat examenul în întreg centrul de BAC”. Viceministrul a subliniat faptul că asistenții și președinții Centrelor de BAC, care au tolerat copiatul ori au fost implicați în acte de fraudarea examenelor, vor fi sancționați.

Anul acesta, examenele de BAC vor fi susţinute de circa 28 de mii de candidaţi în 103 centre, toate echipate cu camere video. Astăzi elevii din clasa a XII-a, vor susţine examenul la limba de instruire, pe 11 iunie va fi proba la limba străină, pe data de 14 iunie elevii vor susţine examen la disciplina de profil, iar pe 18 aceştia vor avea examenul la disciplina la solicitare. Pe 21 iunie, candidaţii la BAC vor susţine ultima probă la limba maternă: ucraineană, bulgară şi găgăuză. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4-26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de BAC la 27 iunie.

A.C.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *