Actualitate

BAC 2015: Doi elevi, dați afară de la examen pentru copiat

Potrivit ministerului Educației, în comparație cu anul trecut, numărul tentativelor de copiat este în scădere, informează UNIMEDIA.
„În timpul examenului doar doi candidați au fost dați afară pentru că au fost prinși cu telefon și căști. În comparație cu anul trecut, când 19 elevi au fost prinși copiind”, a afirmat Anatol Topală.

Acesta mai spune că toți candidații care au fost dați afară de la examen pentru că au fost prinși copiind vor trebui să susțină proba repetat abia anul viitor.

De asemenea, Ministerul Educației vine cu o atenționare către părinți, actori politici, reprezentanții mass-media, să se abțină de la interferarea în buna desfășurare a bacalaureatului, să evite deranjarea și distragerea elevilor de la rezolvarea subiectelor propriu-zise.

O veste bună, potrivit lui Topală, este și faptul că examenele de BAC nu au apărut anul acesta pe internet sau în mass media, așa cum se întâmpla în anii precedenți.

Următoarea probă de BAC va avea loc la data de 9 iunie, când absolvenții de liceu vor trebui să susțină examenul la limba străină. De notat că, anul acesta 229 de elevi au primit nota 10 din oficiu pentru că au prezentat certificate care atestă faptul că cunosc foarte bine o limbă străină.
UNIMEDIA precizează că, o altă probă se va desfășura pe data de 12 iunie. Atunci, candidații de la profilul real vor susține proba de examen la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Restul vor susține examen la profilul arte, sport și tehnologic.

Ultimul examen va avea loc la data de 16 iunie. Elevii vor susține proba de examen la alegere. Aceștia au putut selecta din cele 7 discipline propuse de Comisia Națională de Examene – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor și universală și informatica.

Sursa: Unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *