Actualitate

BAC 2016: Alte 10 lucrări ale candidaților au fost anulate

Candidații au încercat să copieze și nu vor mai putea susține Bacalaureatul anul acesta, ci numai în sesiunea de anul viitor, a precizat Anatolie Topală.

Tot astăzi, ofițerii Centrului Național Anticorupție a făcut percheziții la centrul de Bacalaureat din cadrul Liceului teoretic „Elena Alistar” din Chişinău şi la domiciliul unor observatori. Aceștia au fost informați că observatorii ar fi cerut 2700 de euro de la doi elevi – 1500 de la un elev şi 1200 de la altul – ca să le asigure susţinerea cu succes a examenelor, permițându-le să copieze. Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CNA, iar astăzi, la percheziţie, banii ar fi fost găsiți şi ridicați din birourile de serviciu şi domiciliile observatorilor.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 6 ani de închisoare.

Amintin că la examenu la limba de instruiere au fost eliminați doi elevi, pentru tentativă de fraudare, iar la exemenul de limbă străină, nouă absolvenţi.

Aproximativ 20 de mii de elevi au susținut astăzi examenul la disciplina de profil. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *