Social

BAC 2016: Nouă candidaţi, au fost dați afară din sală

Referitor la persoanele are au postat pe internet poze cu lucrările de examen, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au spus că au identificat câţiva suspecţi, iar poliţia urmează să îi sancţioneze. Persoanelor fizice le vor fi aplicate amenzi de la 1000 până la 3000 de lei, iar persoanele cu răspundere sau juridice – între 5000 şi 8000 de lei.

Dacă persoana care publică subiectele este unul dintre candidaţii la bacalaureat/examenul de absolvire a gimnaziului, candidatului i se anulează lucrarea. Candidaţii la bacalaureat cărora le-a fost anulat lucrarea pot susţine bacalaureatul (toate probele) abia la anul, iar cei de la gimnaziu – pot susţine examenul în cadrul sesiunii suplimentare.

 Amintin că la examenu anterior la limba de instruiere au fost eliminați doi elevi, pentru tentativă de fraudare.

Examenele de bacalaureat se desfășoară în perioada 3-21 iunie în 102 centre. La sesiunea curentă sânt admiși 21 524 candidați, dintre care 16 282 (75,65%) sânt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5 242 (24,35%) – restanțieri din sesiunile anterioare.

Lucrările vor fi verificate în perioada 4-26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC pe 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *