Actualitate

BACALAUREAT 2018 | Absolvenţii susţin astăzi examenul la disciplina la solicitare

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la sesiunea de Bacalaureat 2018, care se desfășoară în perioada 5-22 iunie, s-au înscris aproximativ 19 mii de candidați, dintre care peste trei mii sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Candidații susțin probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 sunt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării.

“Primele examene de BAC s-au desfăşurat fără incidente. Elevii au acces la examen doar cu un pix, apă și buletinul de identitate”, a spus Mischevca.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2018 va avea loc pe 22 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată până pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 6 iulie.

Sursa: radiochisinau.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *