Ultima oră

Bacalaureatul va putea fi susţinut în 209 centre

Valentina Miron, director al Agenţiei de Evaluare şi Examinare a Ministerului Educaţiei, a relatat că în sala de susţinere a examenului vor asista ca observatori specialişti ai ministerului, reprezentanţi ai direcţiilor de învăţământ şi doi profesori de altă disciplină decât cea de examen.

Oficialul a mai menţionat că în anul curent va fi elaborată o singură variantă de test, astfel încât, în premieră, lucrările vor fi personalizate. În colţul de pe foaia de titlu vor fi tipărite numele, prenumele candidatului, centrul de bacalaureat, localitatea centrului de BAC, precum şi codul de bare al candidatului. Acest cod va conţine nu doar informaţia despre candidat, dar şi despre disciplina de examen.

Evaluarea lucrărilor va fi efectuată în centre republicane. Fiecare profesor care va fi antrenat în verificarea lucrărilor va avea un cod intern de bare, care va fi aplicat pe lucrarea candidatului.

Potrivit regulamentului de desfăşurare a examenelor de BAC, elevii care vor lua note insuficiente la sesiunea de bază nu vor putea susţine examenele în sesiunea repetată. De asemenea, cei care nu vor reuşi să ia examenul de bacalaureat vor putea primi, la cerere, o adeverinţă care le va permite continuarea studiilor în şcolile profesionale sau în colegii, cu susţinerea unor diferenţe de program.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în sesiunea 2010, examene de bacalaureat vor susţine în jur de 29 mii de elevi.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *