Actualitate

BĂDĂRĂNIE SOCIALISTĂ. Un consilier municipal din PSRM numește internauții „tâmpiți și hadicapați”

Într-un articol de-al său, consilierul municipal din partea PSRM Nicolae Pascaru critică dur ajutorul oferit R. Moldova de către România. Socialistul susține că donația statului român a venit prea târziu, în contextul în care „Republica Moldova în ultimii 20 de ani a devenit un misionar și un donator de miliarde de euro UE și României”. În urma acestui material, pe rețelele de socializare au apărut mai multe reacții cu privire la lipsa de bun simț a socialistului, inclusiv din partea Ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță, la unele dintre care Pascaru a răspuns pur și simplu vulgar. 

Ion Cebanu, un alt consilier municipal, din partea Partidului Liberal, a scris într-o postare că Pascaru ar trebui să-și ceară scuze publice după publicarea articolului. „Așa zisul analist politic Nicolae Pascaru, tot el și consilier socialist în Consiliul Municipal Chișinău, așa înțelege să mulțumească României pentru ajutorul sincer și frățesc. Rușine! Ar trebui să-și ceară scuze publice!”, a notat Cebanu.

Liberalul a fost susținut de către mai mulți internauți, care amintesc despre multiplele ajutoare și granturi oferite R. Moldova de către frații de peste Prut. Unul dintre aceștia menționează că Pascaru ar trebui pus la respect. În replică, consilierul socialist îl numește pe acesta hadicapat și derbedeu. „Pus la respect? Handicapatule, de unde sula te-ai luat? Exoticule, de unde dracu se găsesc derbedei de alde tine? La tine în țară oare nu este democrație și o exprimare liberă. La Iași la voi la unguri încă nu au venit să vă ajute”, a răspuns Pascaru.

Bădărănia socialustului nu are limite. În comentariul său lipsit de conținut și norme gramaticale, acesta menționează că, în Suceava, sunt 400 de medici infectați cu noul coronavirus, uitând probabil de faptul că în R. Moldova, la ora actuală, sunt mai mult de 1000 de cazuri doar în rândul personalului medical. „La Suceava peste 400 de medici bolnavi de COVID-19, nu vii rușine? Trezeșteți mintea, tâmpitule și uită-te primprejur. Vai și amar de capul vostru”, a mai scris socialistul.

La scurt timp după ce acesta și-a postat articolul, a venit cu o reacție și Ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță. „Au început deja unii de prin Republica Moldova și de pe la București să se agite și să încerce să discrediteze asistența umanitară oferită generos de România, dezinteresat și necondiționat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, acum în vremuri de năpastă pandemică. Cum că a venit prea târziu, cum că n-ar fi nevoie (serios?), cum că alții din vecinătate au fost mai rapizi și România doar copiază, cum că ar fi doar poze și fanfare etc., etc.”, a subliniat diplomatul.

Amintim că 52 de voluntari români, printre care 41 de medici și asistente, au venit săptămâna trecută în R. Moldova, pentru a ajuta medicii noștri în lupta cu pandemia de COVID-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *