Internațional

Bahrain: parlamentarii cer instituirea Legii Marţiale, după ciocnirile violente

Grupul format din 22 de parlamentari din camera interioară a legislativului, a cerut forţelor de Securitate din Bahrain să protejeze securitatea naţională şi stabilitatea, potrivit Bahrain News Agency.

„Mişcările extremiste au recurs la mobilizare, care a dus la o întrerupere fără precedent a securităţii şi la o polarizare a societăţii, astfel încât se distruge „sănătatea” instituţiilor educaţionale ” , se menţionează în adresarea oficialilor.

Parlamentarii i-au cerut regelui Hamad să aplice o stare de asediu şi să introducă forţele de securitate în întreaga împărăţie.

Apelul vine în urma unei zile de ciocniri între protestatari şi forţele de securitate care a dus la mai mult de 1.000 de oameni internaţi, a declarat un activist pentru drepturile omului.

Potrivit potrivit lui Nabeel Rajab, preşedintele Centrului pentru Drepturile Omului din Bahrain, cei internaţi au avut de suferit în urma leziunilor provocate de gaze, care le-au cauzat arsuri şi probleme de respiraţie. Printre victime se numără şi surori medicale, iar cel puţin cinci oameni se află într-o stare gravă, dintre care doi şi-au pierdut vederea.

Capitala Manama a fost sigilată în această dimineaţă, potrivit jurnaliştilor CNN. Autostrada care se întinde de la Pearl Roundabout până la Bahrain Financial Harbour a fost blocată de copaci şi alte resturi.

Guvernarea a negat că duminică ar fi fost folosite violenţe nejustificate împotriva protestatrilor care se aflau de-a lungul unei autostrăzi şi la Universitatea din Bahrain.

Protestatarii au făcut demonstraţii timp de o lună, cerând abolirea regimului dictatorial şi instituirea monarhiei constituţionale.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *