ActualitateExterne

Balenele ucigaşe care au eșuat într-un estuar din Rusia au reuşit să ajungă în largul mării

Patru balene ucigaşe care rămăseseră de două ori blocate într-un estuar plin cu aluviuni din Extremul Orient al Federaţiei Ruse au reuşit să ajungă în largul mării după ce echipele de salvatori le-au direcţionat spre ape mai adânci, a anunţat vineri Ministerul rus pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cele patru balene, două exemplare adulte şi doi pui, au eşuat pe ţărmul unui estuar din Peninsula Kamceatka în această săptămână, iar mai mulţi cercetători şi voluntari au trebuit să le stropească cu apă de mare pentru a le ajuta să supravieţuiască.

După o primă tentativă de salvare rămasă fără succes, în cadrul căreia balenele nu au găsit ieşirea îngustă a estuarului în timpul fluxului, cele patru mamifere marine au reuşit în cele din urmă să părăsească zona vineri, a anunţat acelaşi minister rus pe serviciul de mesagerie online Telegram, unde a publicat şi câteva înregistrări video cu operaţiunea de salvare.

Orca, denumite şi balene ucigaşe, aparţin subordinului cetaceelor cu dinţi şi reprezintă, totodată, cei mai mari membri din familia delfinilor, potrivit Whale and Dolphin Conservation.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *