Eveniment

Balet modern, de Gigi Căciuleanu, pe urmele lui Caragiale

Unul dintre cei mai importanți și de anvergură coregrafi români, Gigi Căciuleanu, vine cu spectacolul „D’ale noastre”, care pornește de la textele marelui I.L. Caragiale.

Scenografia și costumele originale, poartă semnătura Corinei Gramoșteanu. „Muzica lui DJ Vasile este asezonată cu Beethoven, Mozart, Verdi și altele, inserturi menite să universalizeze comportamentul personajelor”, precizează Gigi Căciuleanu.

Puțini știu că artistul cu recunoaștere internațională își are rădăcinile în satul Mașcăuți. Acesta are o carte de vizită impresionantă. Este absolvent al Școlii Naționale Superioare de Coregrafie din București, apoi și-a șlefuit măiestria la marea Școală de Balet a Teatrului Balșoi din Moscova. A fost solistul baletului Operei Române și a colaborat cu Pina Bausch si Maya Plisetskaya. Căciuleanu și-a creat propria companie în Franța și a fost, până de curând directorul Companiei Naționale de Balet El Banch din Chile.

Gigi Caciuleanu Romania Dance Company va susține spectacolul pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, pe 2 ți 3 noiembrie, ora 18.00.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *