Ultima oră

Bănăruc “vedetă” VIP: Kile de iepuri, zeci de mii de dolari în biroul de la Guvern, IPTEH și PLDM

TIMPUL reamintește că în urmă cu un an, în presă au apărut mai multe înregistrări telefonice între E. Bănăruc și șeful de atunci al Inspectoratului Fiscal, N. Vicol. 

Rămâne emblematică expresia "au luat trei kile de iepuri" folosită de actuala vedetă VIP (vedeți aici o reacție de Constantin Tănase la acest subiect)

Zeci de mii de dolari în biroul de la Guvern

CNA anunță că a descoperit în biroul secretarului general adjunct al Cancelariei de Stat, Eduard Bănăruc sume mari de bani în valută americană, euro și lei. Bănăruc este totodata și membru al PLDM precum și al consiliului de administrare al Băncii de Economii.

În acest context precizăm ca în urma percheziției effectuate de procurori în biroul de serviciu al secretarului general adjunct al Cancelariei de stat Eduard Bănăruc au fost depistate și ridicate: 40700 de dolari, 1580 de euro și 24 540 de lei. Cetățeanul Bănăruc a fost citat pentru ziua de luni la Centru pentru a oferi explicații privind proveniența banilor.

Amintim ca ieri, in cadrul unei ample, operatiuni ofiterii Centrului si procurorii au efectuat mai multe perchezitii, in urma carora a fost retinut seful IFPS Nicolae Vicol si un ofiter al CNA. Acestia sunt banuiti de comiterea mai multor acte de coruptie. Mai multi agenți economici vor fi audiați astăzi la CNA de către ofițerii și procurorii anticorupție în dosarul Vicol. Anchetatorii vor lucra și asupra probelor ridicate în urma perchezițiilor de ieri, anunță CNA printr-un comunicat de presă.

Procurorii anticoruptie fac un apel catre agentii economici care au avut de suferit de pe urma actiunilor ilegale ale unor reprezentanti ai IFPS sa vina la CNA ca sa faca declaratii. Totodata ei ne pot contacta la numerele de telefon 257 257 *linia fierbinte a Centrului si 257 361 Procuratura anticoruptie.

CINE ESTE EDUARD BANARUC

Eduard BĂNĂRUC – Secretar General Adjunct al Guvernului (gov.md)
Studii:

2001-2004 – Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Economie, specialitatea Finanţe, licenţiat în economie.
1993 – 1997 – Institutul Naţional de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Sport, specialitatea – Educaţie fizică şi Sport, Calificarea – profesor- antrenor (fotbal), manager în sport.

Activitatea profesională:

2009 – prezent – Viceministru de stat.
2009 – 2009 – Director General, Institutul de Proiectări Tehnologice "IPTEH" S.A.
2003 – 2009 – Şef Serviciului Deservire Imobil, Institutul de Proiectări Tehnologice "IPTEH" S.A.
2002 – 2003 – Inginer-tehnician, Institutul de Proiectări Tehnologice "IPTEH" S.A.
1999 -2002 – Administrator, Asociaţia de consum Făleşti.

Conform site-ului PLDM.MD, E. Bănăruc este membru al Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat.

Site-ul BEM, anunță că Eduard Bănăruc a devenit în 2010 membru al Consiliului de administrație a băncii.

Sursa: Timpul.md / gov.md / cna

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *