Economie

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi R. Moldova un împrumut de 55 milioane de dolari pentru investiții în sectorul agricol

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un împrumut în valoare de 55 de milioane de dolari pentru investiții în sectorul agricol. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor pentru încheierea unui acord care prevede acest lucru, transmite Vocea Basarabiei.

În rezultat, companiile agricole și de procesare vor primi suport investițional pentru a-și îmbunătăți procesele de producție și a-și spori capacitatea de acces la piața externă. De asemenea, va fi reabilitată infrastructura de irigații și vor fi renovate sistemele centralizate de irigare din localitățile Tudora, Tețcani și Etulia.

Acordul mai presupune consolidarea capacității instituțiilor publice implicate în procesul de integrare europeană și de preaderare la Uniunea Europeană, precum și a capacităților instituțiilor care furnizează servicii esențiale pentru fermieri.

După negocieri, Acordul de împrumut va fi propus pentru ratificare în plenul Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *