EconomieEducație

Banca Mondială elaborează un nou proiect dedicat sistemului educațional din Moldova: Este menit să sporească nivelul calității educației și să asigure acces la studii pentru copiii din grupurile dezavantajate

Banca Mondială elaborează în prezent un nou proiect dedicat sistemului educațional din Republica Moldova. De această dată, sprijinul va fi oferit învățământului general pentru a spori nivelul calității educației și a asigura acces la servicii educaționale, în special pentru copiii din grupurile dezavantajate, transmite Ziarul Național.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că găzduiește, în perioada 20 – 31 martie curent, o misiune a Băncii Mondiale care are scopul să asigure îndeplinirea condițiilor necesare pentru aprobarea unui viitor proiect în domeniul învățământului general.

De asemenea, ministrul Anatolie Topală a mulțumit echipei Băncii Mondiale pentru efortul depus în pregătirea documentelor necesare în vederea inițierii noului proiect și a dat asigurări că ministerul pe care îl conduce va îndeplini toate condiționalitățile necesare în acest sens.

Cele două părți au realizat un schimb de opinii privind obiectivele de bază ale proiectului, dar și posibilitatea de a atrage noi granturi care vor completa resursele alocate de Banca Mondială.

Reprezentanții Băncii Mondiale vor mai avea întrevederi cu o serie de instituții și organizații, parte a noului proiect, pentru a discuta în detalii elementele acestuia, dar și rolurile care le revin părților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *