Actualitate

Banca Mondială va acorda Moldovei un credit de milioane de dolari

„Ne-am asumat angajamentul să susținem autoritățile din Moldova în continuarea implementării reformelor, care sunt necesare pentru a favoriza dezvoltarea afacerilor și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii de rând”, a mai spus oficiala.

„Pe termen mediu, este preconizat un ritm moderat de creștere economică care va fi puternic dependent de consum. Impulsionarea creșterii economice și menținerea stabilității macroeconomice necesită soluționarea provocărilor de guvernanță economică, care afectează eficiența în sectoarele public și privat”, a declarat Elisa Gamberoni, economist principal pentru Moldova, Banca Mondială. Potrivit ei, accentul operațiunii este plasat pe soluționarea principalelor deficiențe de guvernanță economică în vederea reducerii riscurilor fiscale pe termen mediu și favorizării dezvoltării sectorului privat.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială, în 1992, peste un miliard de dolari au fost alocați pentru aproximativ 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include zece proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 357,9 milioane de dolari. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, educația, guvernarea electronică, sectorul sănătății, agricultura, drumurile locale, mediul ambiant și altele.

Portofoliul de angajamente al Corporației Financiare Internaționale în Moldova constituie 53,8 milioane de dolari (50,9 milioane de dolari în circulație) și constă din 95% împrumuturi și 5% capital propriu. Agenția Multilaterală pentru Garantarea Investițiilor a oferit garanții în sumă de 95 de milioane de dolari. Ambele instituții sunt membri ai Grupului Banca Mondială.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *