Economie

Banca Națională își propune să efectueze un control la băncile din Republica Moldova

„Vom verifica acționarii, calitatea activelor. De asemenea, vom verifica dacă băncile respectă normele de prudență stabilite de legislație”, a specificat Cioclea la solicitarea jurnaliștilor să explice ce are în vedere când vorbește despre „control total”. Guvernatorul a spus că în cazul depistării unor încălcări minore, băncile vor elabora planuri de remediere. Dacă încălcările vor fi mai mari, vor urma sancțiuni.

În privința recuperării banilor furați din sistemul bancar, Sergiu Cioclea a informat că o strategie în acest sens a companiei Kroll va fi prezentată până la sfârșit de februarie. „E bine că vom avea o strategie de recuperare, vom colabora cu instituții responsabile din țările în care se presupune a că ar fi nimerit banii”, a declarat guvernatorul.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, la începutul anului erau recuperate încasări aferente creditelor oferite celor trei bănci aflate în proces de lichidare în sumă de peste 698 mln lei. Banii provin din vânzarea activelor, din titluri executorii și din procedura de lichidare.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *