Timpul Liber

Bancuri

Moldoveanul îl întreabă pe japonez:

– Tu acolo, în Japonia, câte ore lucrezi?

– Eu lucrez 8 ore. Dar tu?

– Și eu tot așa. Dar pentru cine lucrezi? întreabă moldoveanul.

– Păi, 2 ore pentru patron, 2 ore pentru mine, 2 ore pentru împărat și 2 ore pentru Japonia. Dar tu pentru cine lucrezi? întreabă japonezul.

– 2 ore pentru patron, 2 ore pentru mine, împărat n-avem și ce treabă am eu cu Japonia!

***

La o conferință internațională pe tema comunicațiilor și a telecomunicațiilor sunt prezente toate statele lumii cu diverse cercetări în domeniu.
Iau cuvântul americanii și spun: „Am efectuat cercetări și am găsit sârma de cupru veche de aproximativ 1000 de ani. Deci, am ajuns la concluzia că strămoșii noștri cunoșteau pe atunci telegraful”.

Iau cuvântul și germanii care spun: „Am efectuat cercetări și am găsit sârmă de aluminiu veche de aproximativ 1500 de ani. Deci am ajuns la concluzia că strămoșii noștri cunoșteau pe atunci telefonia”.

Într-un final, iau cuvântul și reprezentanții din R. Moldova care au spus: „Am efectuat cercetări asupra vremurilor de acum 2000 de ani și nu am găsit nimic. Deci am ajuns la concluzia că strămoșii noștri cunoșteau pe atunci telefonia mobilă”.

***

Vlad Filat, Messi, Papa Francisc și un elev care a luat BAC-ul cu 10 pe linie călătoresc cu avionul. Dintr-o dată, pilotul anunță că motorul s-a defectat și că va trebui să sară cu parașuta. Problema este că există doar trei parașute pentru pasageri. Messi spune: „Eu sunt un fotbalist celebru și echipa are mare nevoie de mine”. Își ia o parașută și sare.

Filat spune: „Eu sunt cel mai deștept politician pe care l-a avut vreodată Moldova, eu am nevoie de o parașută”. Și sare.

Papa Francisc spune către elev:„ Eu sunt bătrân, poți să iei tu parașuta, salvează-ți viața”.

Elevul spune că nu este nevoie pentru că mai este o parașută rămasă și pentru el. Papa: „Nu se poate, nu erau numai 3?”

Elevul: „Ba da, dar Filat a sărit cu rucsacul meu”.

***

Seful unui trib de indieni sătul să-i vadă pe indieni lenevind îi cheamă la el:

– Am citit în stele că va fi o iarnă foarte grea. Tăiați și voi 30 metri cubi de lemne. Ăștia au tăiat și iarăși au început să lenevească. Șeful tribului îi cheamă iarăși:

– Am citit în stele că va fi o iarnă și mai grea, mai tăiați 50 de metri cubi de lemne. Și tot așa. La un moment dat șeful tribului sună la „Hidrometeo”: „Fiți amabili, cum va fi iarna aceasta”?

„Va fi o iarnă deosebit de grea”

„Dar între noi fie vorba, cum vă dați seama?”, întreabă șeful tribului.

„Am observat că indienii fac mari rezerve de lemne”!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *