Lumea

Banda infracțională compusă din români și moldoveni a jefuit ca în filme un câștigător de 5 milioane de euro la Loto în Italia

Carabinierii au reușit să prindă doi români și un moldovean, la aproape un an de la un jaf șocant din Italia, în care un bărbat norocos care câștigase cinci milioane de euro la loterie a fost sechestrat alături de iubita sa în vila de lux din apropierea orașului Torino. Hoții, înarmați și periculoși, au fugit cu o avere în bani și lingouri de aur în valoare de 600.000 de euro. Deși primul suspect a fost reținut imediat după atac, unul dintre români, cel care a planificat lovitura, a reușit să scape de autorități până acum.

Într-o noapte întunecată din 28 mai 2022, un jaf în stil hollywoodian a avut loc în Torre Pelice, regiunea Piemont din Italia. Victima a fost un om de afaceri în vârstă de 34 de ani, care tocmai câștigase cinci milioane de euro la Loto. Doi români și doi moldoveni l-au așteptat în fața casei sale și au folosit arme de foc pentru a-l amenința pe bărbat și logodnica acestuia. După o oră de căutări prin casă, hoții au părăsit locul faptei cu 8 kilograme de aur sub formă de lingouri, ceasuri și bani cash. Cei patru au fost capturați de autorități la aproape un an de la comiterea infracțiunii.

La o oră de la jaf, victimele au reușit să se elibereze și să alerteze autoritățile. A doua zi, carabinierii l-au arestat pe Constantin, un șofer din Republica Moldova în vârstă de 48 de ani, care a avut în posesie 12 lingouri de aur, bijuterii, monede antice și 5.650 de euro. Restul hoților, doi români și un moldovean, au reușit să fugă de carabinieri, dar au fost găsiți la Padova, după aproape un an. “Încă se efectuează cercetări, iar o a cincea persoană este căutată, cel puțin una. Este clar că victima nu și-a expus public câștigul la loterie, cineva l-a cunoscut și a dat informații”, a declarat Davide Petrizzelli, jurnalist italian.

Acest jaf nu a fost primul pentru bărbatul care a câștigat la Loto, în urmă cu cinci luni, el a fost jefuit și a rămas fără 300.000 de euro, furate dintr-o altă casă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Roata se intoarce ! Cindva imperiul Roman a jefuit Dacia timp de peste o suta de ani ! Ce semeni , acea culegi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *