Actualitate

BANDITISM fără margini! Fratele șefului Procuraturii Ștefan Vodă a împușcat un adolescent în Chișinău

Un adolescent se zbate între viață și moarte, după ce ar fi fost împușcat de un fost ofițer de urmărire penală al Serviciului Vamal în stradă. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 04:10, pe strada Butucului din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md

Victima, un adolescent în vârstă de 17 ani, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat în gât dintr-un pistol de model Baikal.

Sursele Deschide.MD apropiate anchetei susțin că pistolarul ar fi Maxim Guzic, un fost anchetator din cadrul Serviciului Vamal, vizat anul trecut într-un dosar de corupție. Guzic este fratele fostului procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Vlad Guzic (cel care a documentat cazul tragediei de la Soacra), anul acesta fiind numi șef al Procuraturii Ștefan Vodă, după ce în 2016, numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al procuraturii raionului Căuşeni, dar și căruia, în anul 2018, în birou s-au făcut percheziţii într-un dosar de corupţie.

Amicii tânărului împușcat susțin că fostul vameș ar fi fost în stare de ebrietate și a tras mai multe focuri de armă în direcția lor, de altă parte, Guzic le-a declarat polițiștilor că, de fapt minorii l-ar fi atacat, iar el a tras un foc de avertizare din pistolul deținut legal, însă din nefericire a nimerit în adolescent.

Amintim că în anul 2109, Procuratura anunţa că un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului vamal, un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, dar şi şeful unei secţii din cadrul DIF sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50 000 de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă.

Deschide.MD a scris atunci că şeful de secţie din cadrul IGP este Octavian Busuioc, iar vameşul era Maxim Guzic.

Guzic şi Busuioc au fost reţinuţi în momentul în care li s-a transmis 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Aceştia au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul unuia dintre reţinuţi şi au fost ridicaţi pentru a fi anexaţi la dosar.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *