Actualitate

Bani aruncaţi în vânt de autorităţile din Soroca

Nici astăzi, însă, acestea nu au fost conectate, întrucât piscina trebuie reparată capital.

Cele opt baterii solare strălucesc pe acoperişul bazinului care nu funcţionează de mai bine de 20 de ani. Acestea au fost instalate pentru a face economii de energie electrică la încălzirea apei din piscină. Autorităţile raionale au cheltuit aproximativ 700 de mii de lei pentru procurarea panourilor solare.

"Singur am pus întrebarea în faţa colegilor din administraţia locală că era cazul la început să fie reabilitat bazinul, să fie făcute reparaţiile, să fie aduse la condiţie clădirea, acoperişul, apoi să fie procurate", a spus şeful Direcţiei Învăţământ din Soroca, Ghenadie Donos.

Administraţia raională mai explică graba prin faptul că panourile au fost cumpărate cu un preţ mai mic decât cel de pe piaţă. Oficialii promit să aloce, în 2016, un milion de lei pentru reparaţia bazinului. Cheltuieli zadarnice, spune directorul şcolii de sport, Vsevolod Gâtlan: "De exemplu noi introducem aici un milion şi jumătate, plus întreţinerea 12-14 oameni, medici, lucrători tehnici. Statul n-o să-l poată întreţine."

Piscina şcolii de sport din Soroca a fost construit în 1991. Un an mai târziu, a fost închis, deoarece autorităţile nu aveau bani pentru întreţinere.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *