Social

Banii nu aduc fericirea ?

Svetlana Maevscaia,
studentă la USMF

Aş avea nevoie de mulţi bani ca să fiu fericită. Deşi nu m-am gândit la aceasta, cred că mi-ar trebui un milion de lei. Ca să am o viaţă mai frumoasă şi să nu duc lipsă de nimic.
Şi dacă aş avea banii aceştia, aş rămâne în ţară, pentru că vreau să rămân aici. Totuşi, nu mă axez pe chestia să am mulţi bani.

Antoniţa Fonari,
secretar general al Consiliului ONG

Cât costă un kilogram de portocale? Atâţia bani mi-ar trebui ca să fiu fericită în momentul acesta. Un kilogram de portocale m-ar face fericită, de fapt. Însă, în general, fericirea nu depinde de bani. Dar, dacă vorbim de o anumită sumă de bani, probabil salariul meu este suma necesară pentru a fi fericită. Pentru că îmi pot acoperi strictul necesar. Şi asta e suficient, deoarece contează cum te înţelegi în familie, cum te simţi cu tine însuţi, dacă îţi place munca ta…

Gheorghe Urschi,
umorist

Pentru fericire aş da toţi banii. Câţi bani? Dar ştim cât costă fericirea? N-aş sta să negociez şi să precupeţesc preţul fericirii!

Eugen Roşcovan,
preşedintele Asociaţiei Micul Business

Deosebit de fericit sunt atunci când pot fi de folos cuiva, când pot să fac ceva pentru un prieten, copil, om de afaceri sau oricare străin. Să duc toate proiectele personale până la capăt, asta este o altă fericire. Una dintre cele mai mari fericiri este valoarea comunicării umane. Iar dacă aş însuma toate astea, ele valorează pentru mine 125, 5 miliarde de euro.
Ştim foarte bine că orice om are nevoie de o anumită sumă de bani ca să trăiască, ca să-şi ducă la capăt proiectele şi acest lucru este incontestabil. Cu cât oamenii vor fi mai gospodari, cu atât şi ţara va fi mai fericită. Totuşi, la momentul actual, nu mi-ar încurca 200-300 milioane de euro, ca să-mi realizez proiectele şi să fiu fericit.

Petru Hadârcă,
actor şi regizor

Aş avea nevoie de bani ca să fiu fericit, dar nu mă gândesc la o cifră anumită. Banii nu aduc fericirea, dar, dacă nu-i ai, nu eşti fericit. Iar ca să fiu fericit, aş avea nevoie de atâţia bani, cât să pot întreţine familia, sănătatea şi să mă pot odihni.

Oazu Nantoi,
analist politic

Doamne, dă-mi înţelepciune ca să pot deosebi una de alta (n.r. – banii de fericire). Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin. Totuşi, nu este o corelaţie rectilinie între bani şi fericire, banii sunt elemente secundare.

Igor Dodon,
membru PCRM

Niciodată nu am măsurat fericirea prin cantitatea de bani. Şi nu voi face din asta un obiectiv. Nu sunt de acord că banii sunt un element al fericirii.

Vera,
comerciantă

Aş avea nevoie de 5000-6000 de lei ca să fiu fericită. Aşa, ca să-mi cumpăr ce-mi doresc, să fac cadouri de sărbători. Dar, dacă mă gândesc mai bine, poate mi-ar trebui şi 10.000 de lei, cu toate cheltuielile care sunt acum, în perioada de iarnă.

++++++++++++++++++++++++++++++
NOTA BENE!

Să ştiţi că banii chiar aduc fericirea, şi încă una fără margini, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie, ale cărui rezultate au fost făcute publice de dailymail.co.uk.
Jumătate dintre participanţii la sondaj au declarat că banii i-ar face fericiţi peste noapte, iar dacă banii ar mai fi câştigaţi la loterie şi nu ar fi munciţi, 88% dintre respondenţi au declarat că nu ar cunoaşte o fericire mai mare.
Dumneavoastră câţi bani vă trebuie ca să fiţi fericit?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *