Externe

Barack Obama va avea ultima sa întrevedere oficială cu cel mai „apropiat partener internațional”, Angela Merkel

Relația dintre Obama, aflat de opt ani la conducerea SUA, și Merkel, cancelar al Germaniei de 11 ani, a fost caracterizată în mare parte de apreciere reciprocă, deși dezvăluirile privind acțiuni de spionaj au cauzat unele neînțelegeri 2013.

Înainte de a pleca de la Washington în acest ultim turneu oficial (care cuprinde etapele Grecia, Germania și Peru), Barack Obama s-a referit la Angela Merkel ca fiind probabil ‘cel mai apropiat partener internațional’ al său din ultimii opt ani.

Barack Obama a sosit în Germania miercuri seara după ce la Atena a avut întrevederi cu liderii greci, a vizitat Acropole și a rostit un discurs în care a afirmat că reducerea inegalității în lumea globalizată este elementul cheie pentru menținerea unor sisteme democratice.

Președintele SUA urmează să rămână în Germania până vineri, când va avea întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Theresa May, președintele francez Francois Hollande, premierul spaniol Mariano Rajoy și premierul italian Matteo Renzi.

Liderul de la Casa Albă urmează să dea asigurări liderilor europeni după victoria neașteptată în alegerile prezidențiale din SUA a miliardarului Donald Trump în fața candidatei democrate Hillary Clinton și va exprima sprijinul țării sale pentru o Europă puternică, integrată și unită, notează DPA.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *