Actualitate

Barroso așteaptă R.Moldova în familia țărilor europene

Jose Manuel Barroso a sosit la Palatul Național însoțit de șeful delegației europene în R. Moldova, Dirck Schuebel, și premierul Vlad Filat. Oficialul european a fost întâlnit de sute de studenți de la colegiile și universitățile din capitală, invitați pentru a asculta discursul oficial al înaltului oaspete. În același timp, în sala de festivitați și-au ocupat locurile oficiali importanți ai țării, printre care președintele R. Moldova Nicolae Timofti, precum și diplomați acreditați la Chișinău.

Jose Manuel Barosso a mulțumit în limba română pentru primirea călduroasă și a ținut să remarce că sorgintea latină a limbii îl face să se simtă ca acasă. În discursul său oficial, Barroso a subliniat că Republica Moldova merge pe o cale corectă, aducând drept exemplu semnarea Acordului privind Spațiul Aerian Comun și modificările la Acordul de Facilitare a Regimului de Vize din 2008. El a dat de înțeles că apropierea R.Moldovei depinde de ritmul în care vor fi adoptare reformele în sistemul judecătoresc și economie. 

„Nu este nicio îndoială că Moldova aparţine Europei, eu văd moldovenii ca parte a Europei, trebuie să ţineţi acest ritm. Dacă veţi aprofunda reformele, veţi avea cele mai multe succese”, a susținut Barroso. 

„Discursul lui Barroso mi s-a părut foarte optimist. Trebuie desigur să mai muncim, dar cred că suntem pe calea cea dreaptă. Asemenea vizite sporesc imaginea Republicii Moldova pe arena internațională și ne plasează pe o poziție mult mai avantajoasă”, consideră Ariana Molcaniuc, unul din studenții invitați să urmărească discursul lui Jose Manuel Barroso. 

La despărțire, înaltul oaspete a urat în limba română multă baftă oficialilor moldovein după care s-a retras la un dineu cu președintele Nicolae Timofti care a avut loc la Reședințe de Stat.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *