ActualitateCSI / RusiaSocial

Bașcanul Găgăuziei le promite pensionarilor și bugetarilor 2 mii de lei pe carduri rusești

Bașcanul GăgăuzieiEvghenia Guțul, le promite pensionarilor și bugetarilor din regiune, că începând cu data de 1 mai vor primi câte 2 mii de lei pe cardurile deschise de o bancă din Federația Rusă. Comentând informația, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că este vorba despre tot felul de promisiuni deșarte și false.

Evghenia Guțul spune că pensionarii și bugetarii urmează să depună o cerere pentru a le fi deschis contul bancar de la distanță. Contul poate fi gestionat pe teritoriul Rusiei sau prin aplicația mobilă a băncii. Banii pot fi utilizați, de asemenea, în Rusia sau prin transferul pe un card moldovenesc. De asemenea, banii pot fi retrași de pe card în țări unde funcționează acest sistem de plăți al Rusiei.

În context, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că sunt înșelăciuni tirajate, dar și intenții de a crea oportunități mediatice. Potrivit lui, există politicieni iresponsabili care livrează astfel de promisiuni deșarte și care nu au respect față de oameni, pentru că nu au capacitatea să onoreze aceste promisiuni.

„Gruparea criminală Șor nu a livrat decât promisiuni deșarte și titluri de știri. Oamenii știu asta. Au făcut doar zâzanie și separare pe baza acestor criterii regionale. Este o lipsă de respect față de cetățeni, față de democrați și față de statul de drept”, a mai spus Daniel Vodă.

Sursa stiripesurse.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu sunt promisiuni desarte sau false. E posibil chair asa sa fie, Rusia sa puna 2.000 de lei pe acele carduri, intrucat nu e un efort prea mare, gagauzii fiind in numar mic de oameni. Dar… exista o legislatie in RM care sanctioneaza si mita electorala, si subventionarea campaniei electorala cu bani din alta tara, si incercarea de destabilizare, si incercarea de secesiune. La toate aceste puncte enumerate se incadreaza Evghenia Gutul si… un guvern curajos… cum este cel al domnului Recean, care e tare-n clanta numai cand e vorba sa-l destabilizeze numai pe d-l George Simion, ar fi bine sa aplice aceeasi masura si cu d-na bascana Evghenia Gutul, care nu-i asa, il depaseste pe d-l Simion in infractiuni contra statului inscrise in codul penal. Concret, exista legislatie, d-lev Recean, ce mai astepti, invitatie speciala de la Putin ?

    1. Nicio diferenta intre cea cu buzele cat bucile si lingurar. Bine ca autoritatile sunt capabile sa-i inchida plosca macar tuciuriului.

      1. Asta te bucura pe tine, ca i-au inchis gura tuciuriului ? Nu vezi ca-ti arde casa, tu te bucuri ca moare capra vecinului ? Nu pricepi ca Evghenia urmeaza sa ii invite pe rusi, pe acelasi model cum au facut secesionistii din Donbas ? Nu pricepi ca daca se intampla asta va urma un razboi ? Dar poate ca iti place. Haosul, bucuria nebunilor !

        1. Ti-am scris ca pericolul pentru tara este acelasi – atat cel din partea gagautilor, cat si cel din partea tuciuriului cu satra sa. Ca-i simpatizezi sau ca faci parte din satra ma intereseaza mai putin, astfel ca pastreaza-ti dedicatiile pentru tampiti ca tine.

  2. Oamenii, sunt usor de cumpărat, prostia la fel, după ce te-ai vândut, degrabă te mai intrebi ce prost am fost !!!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *