Politică

Băsescu, despre Merkel: Generozitatea faţă de imigranţi, posibil stimulată de Nobelul pentru Pace

"Nu vreau să spun o răutate şi nu vreau să-mi compromit relaţiiile cu doamna Merkel, dar nici nu exclud posibilitatea ca această generozitate a domniei-sale să fi fost stimulată de faptul că se afla pe listă scurtă a celor care puteau să primească Premiul Nobel pentru pace", a declarat fostul șef al statului.

Fostul preşedinte a precizat că "dezavuează total" abordarea legată de migraţie a unor lideri europeni, el făcând referire directă la premierii Olandei şi Austriei, dar a mai ales la cancelarul Germaniei. "Cine i-a chemat, să-i primească, şi doamna Merkel are aici problemele sale, pentru că anunţul public: <Să vină sirieni refugiaţi în Germania!> a fost un anunţ catastrofal din cauza efectelor, datorită credibilităţii pe care o are cancelarul Germaniei, scrie Mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel, alături de Papa Francisc şi Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a figurat printre favoriţii la ediţia din 2015 a Premiului Nobel pentru Pace, potrivit agenţiei DPA. Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2015 a fost atribuit, vineri, Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia, "pentru contribuţia sa decisivă la construirea unei democraţii pluraliste" în această ţară, după revoluţia din 2011, a anunţat Comitetul Nobel norvegian.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *