Actualitate

Băsescu: Nivelul de securitate al României este cel mai înalt din istoria acestei ţări

Este interesul SUA ca la frontiera NATO să se afle un stat puternic care să se dezvolte.

Acordul pentru amplasarea unui sistem de apărare împotriva rachetelor balistice ale SUA este primul document juridic care menţionează parteneriatul strategic dintre România şi SUA. Declaraţia este primul document politic asumat la nivel de şef de stat cu privire la parteneriatul strategic dintre România şi SUA pentru secolul XXI.

Un alt document adoptat la nivelul celor două state este declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI. Acest document fixează liniile parteneriatului strategic dintre România şi SUA pentru următoarele decade. Se pune accent pe cooperarea politică, economică, militară, economică, ştiinţifică şi tehnică, culturală între cele două state.

Acordul nu are nimic secret în el. Îmi asum, alături de Bogdan Aurescu, eventualele critici. Sper ca în zece zile se va conveni cu Departamentul de stat ca acordul să poată fi făcut public în România şi în SUA.

Obiectivul este ca în timp această construcţie să devină parte a sistemului antirachetă al NATO.

Cu ocazia vizitei s-a semnat un document extrem de important pentru securitatea naţională şi s-a adoptat o declaraţie legată de parteneriatul strategic pentru secolul XXI. Acordul face ca nivelul de securitate al României să fie cel mai înalt din istoria acestei ţări. Pentru prima dată România este protejată de un sistem antirachetă care pune cetăţenii şi instituţiile în deplină siguranţă.

Referințe: În ce va consta parteneriatul strategic între SUA şi România

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *