Actualitate

Băsescu se întâlnește cu Obama, la Washington

Traian Băsescu ar urma să ajungă săptămâna viitoare în SUA, la Washington.

Potrivit jurnalistului Dan Tapalagă de la HotNews, surse americane şi de la Bucureşti ar fi spus că Băsescu va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii. Administraţia Prezidenţială şi MAE nu au comentat.

În luna mai, Ziua Veche anunţa că, în toamna acestui an urmează să aibă loc o întâlnire între Traian Băsescu şi Barack Obama, legată de semnarea acordurilor bilaterale şi a aranjamentelor de punere în practică a participării României la sistemul de apărare antirachetă.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a anunţat, în luna iulie, că semnarea acordului privind amplasarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României nu se va face de către preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama, ci că actul propriu-zis al semnării documentului ar putea avea loc în această toamnă şi se va face, cel mai probabil, de către şefii celor două diplomaţii.

La rândul său, Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a spus pe 4 iulie că nu ştie dacă întâlnirea Băsescu-Obama ar putea avea loc cu ocazia semnării acordului scutului antirachetă.

Ministerul de Externe a declarat în urmă cu câteva luni că se lucrează împreună cu Departamentul de Stat la pregătirea unei vizite în SUA a preşedintelui Traian Băsescu. 

Sursa: ziuveche.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *