Politică

Băsescu, supărat pe USL, dar îngrijorat pentru români

Președintele României a declarat că un stat în care politicienii nu mai respectă Constituţia devine vulnerabil și că va veghea ca responsabilii pentru iregularităţi la referendum să răspundă.

„Atenţionez Guvernul că acum România are doi duşmani extrem de puternici: criza economică ce se manifestă în toată Uniunea Europeană. Leacul nu se află numai în România. Al doilea mare duşman este seceta. O urgenţă majoră este reconstrucţia credibilităţii României. Românii au arătat că nu acceptă abuzurile atunci când ele vizează Constituţia şi instituţiile statului”, a declarat preşedintele român.

Traian Băsecu apreciază că, în urma conflictelor politice, în societatea românească s-a creat o falie uriaşă, care devine principalul risc pentru naţiunea română. „Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie ca împreună să le consolidăm, şi nu să le supunem partidelor. Singurul fapt că ai majoritate nu îţi permite să încalci legea şi limitele stabilite de Constituţie”, consideră Băsescu
Faptul că românii, în majoritatea lor, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus „NU” propunerii de suspendare a preşedintelui confirmă victoria PDL-ului, mai crede Băsescu. 

V. B. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *