Ultima oră

(BĂTAIE DE JOC) Bolșevicii din PCRM “sărbătoresc” începutul OCUPAȚIEI SOVIETICE

Potrivit comuniștilor, aceasta etapă din istorie marchează reîntoarcerea la statalitate și eliberarea de sub „ocupația românilor”.

„Pe 2 august 1940, după eliberarea Basarabiei de ocupanţii români, a fost publicată Legea URSS cu privire la formarea Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti (…). Noi, comuniştii, şi adepţii noştri suntem convinşi că experienţa sovietică unică de dezvoltare naţională, economică şi culturală nu va fi uitată. Nici sub influenţa lozincilor unioniste de trădare naţională, nici prin camuflarea ideii distrugătoare de a rupe Moldova în două – Basarabia europeană şi Transnistria inutilă. Prea importantă şi memorabilă a fost pagina istorică respectivă, plină de numele eroilor renaşterii moldoveneşti”, se menționează într-un comunicat al PCRM.

În declarația comuniștilor este scris că „în câteva decenii postbelice dintr-o provincie românească săracă Moldova s-a transformă într-o regiune dezvoltată a URSS, cunoscută prin complexul său argoalimentar şi întreprinderi tehnologizate”. De asemenea, se menționează că în republică se deschid zeci de universităţi, teatre, spitale, mii de şcoli, și că în această perioadă poporul moldovenesc a atins culmea dezvoltării economice şi culturale – de la teatru la muzică şi de la literatură la cinematografie.
 
via unimedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *