Istorie

(BĂTAIE DE JOC) Voronin se PREFACE că nu ȘTIE când a început al Doilea Război Mondial

Cu această ocazie comuniştii, dar şi cetăţeni ai societăţii civile au depus flori la monumentul Eternitate din Capitală. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că 22 iunie este o zi importantă în istoria societăţii.

"În această zi, în urmă cu 72 de ani, s-a început războiul pentru apărarea patriei, atunci nemţii au năvăli asupra Uniunii Sovietice. În acest război şi-au pierdut viaţa peste 26 de milioane de persoane, inclusiv 3 milioane de comunişti. Nu ştiu ce inimă trebuie să ai ca să nu te emoționezi", a menţionat liderul PCRM.

Septembrie 1939 vs iunie 1941

Istoricii apreciază că Al Doilea Război Mondial a început la 1 septembrie 1939, odată cu invadarea Poloniei de către Germania, ceea ce a atras în conflict Franța, Anglia și Commonwealth-ul. Alți istorici consideră că atacarea Chinei de către Japonia (7 iulie 1937) marchează începutul conflictului mondial. Uniunea Sovietică, ce anexase partea răsăriteană a Poloniei în 1939, a declanșat un război separat cu Finlanda și a fost, la rândul ei, atacată de Germania Nazistă, în iunie 1941. Statele Unite ale Americii au intrat în conflict în decembrie 1941, după Atacul de la Pearl Harbour. Războiul s-a sfârșit în 1945, când toate puterile Axei au fost înfrânte.

via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *