Război

Bătălia de la Kursk, reconstruită pentru a-i amuza pe ruși pe bani publici

În orașul Sîzran, situat la peste 700 de kilometri de Moscova, a avut loc o reconstrucție a acestei bătălii, care a costat 2,2 milioane de ruble din bugetul public. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a filialei locale a Universității Tehnice de Stat Samara, și a fost organizat de Serghei Ivanov, un deputat local din partidul Rusia Unită, aflat sub conducerea lui Vladimir Putin.

Acest eveniment a fost criticat ca fiind o acțiune de propagandă făcută pe banii rușilor, care a căzut în caricatură. Imaginile difuzate de Meduza au arătat publicul râzând în tribune, sugerând că evenimentul nu a fost luat în serios.

Reconstrucția bătăliei de la Kursk poate fi văzută ca o încercare de a glorifica trecutul militar al Rusiei și de a-și susține poziția internațională prin evocarea unei victorii semnificative în al Doilea Război Mondial. Totuși, este important să se țină cont de faptul că acest eveniment a costat o sumă considerabilă de bani din bugetul public și că ar fi putut fi utilizată în alte scopuri mai productive pentru comunitate.

Bătălia de la Kursk, unul dintre cele mai mari conflicte din al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat în vara anului 1943 și a reprezentat un punct crucial în război, fiind una dintre cele mai mari victorii ale Armatei Roșii asupra Germaniei naziste.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *