Ultima oră

(BĂTĂLIA PENTRU UCRAINA) Militarii ruși au luat cu asalt mai multe baze controlate anterior de Ucraina

Trupele ruseşti au forţat sîmbătă intrarea în baza aeriană ukraineană de la Belbek, din Crimeea, utilizînd vehicule blindate, arme automate şi grenade, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Un reporter Reuters a relatat că vehiculele blindate au distrus unul dintre pereţii bazei şi că a auzit focuri de armă şi grenade.

Potrivit comandantului bazei, colonelul Iulii Mamciur, un militar a fost rănit, iar el va fi dus de către forţele ruseşti pentru discuţii într-o locaţie nespecificată.

Un grup de indivizi înarmaţi au sechestrat sîmbătă şi nava Slavutici a comandamentului ukrainean, ancorată în portul Sevastopol, a anunţat purtătorul de cuvînt al Ministerului ukrainean al Apărării în Crimeea, Vladislav Selezniov, citat de AFP.

”Surse de la Sevastopol au informat că membri ai forţelor de autoapărare (proruse) din Crimeea şi unităţi speciale ale armatei ruse au preluat controlul asupra navei Slavutici”, a scris Selezniov pe pagina sa de Facebook.

Joi, aceleaşi forţe proruse au sechestrat coverta Ternopil, ancorată alături de Slavutici.

Cele două nave au fost blocate în ultimele zile în portul Sevastopol de către marina rusă şi s-au îndepărtat de chei pentru a evita un atac.

Forţele ruse şi fidele Moscovei din Crimeea încearcă de patru zile să cucerească baze ale forţelor ucrainene aflate în peninsulă, alipită la Rusia în pofida protestelor Kievului şi ale Occidentului.

Două noi baze au fost ocupate sîmbătă, la Novofedorivka şi Belbek. În cursul asediului celei din urmă, au fost auzite schimburi de focuri, iar Ministerul ukrainean al Apărării, confirmînd evacuarea bazei de către persoane necunoscute, a informat în cursul serii că s-au înregistrat doi răniţi, un ziarist şi un soldat ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *