Actualitate

Băuturi răcoritoare de vară


Ingrediente:
– 100 ml apă rece
– 4 lingurițe de zahăr
– 4 lingurițe cupe înghețată vanilie
– 3 picături esență de rom
– 200 ml lapte rece
– 10-12 cuburi de gheață
– 4 lingurițe cafea instant
Preparare:
Nimic nu e mai potrivit într-o dimineață caniculară de vară decât un frappé revigorant și răcoritor. Și nu trebuie să mergeți la cafenea pentru a pune mâna pe el, pentru că vă învățăm noi să vi-l faceți în propria bucătărie, extrem de ușor! În primul rând trebuie să știți că puteți folosi gheața fie cuburi, fie pisată. Puteți obține frappé-ul fie cu ajutorul unui shaker, fie cu ajutorul unui mixer sau al unui blender. Noi vă dăm varianta blenderului.
Pregătiți patru pahare înalte și (opțional) țineți-le la rece câteva minute, înainte de folosire. Apoi, într-un blender puneți cafeaua instant, gheața, laptele, zahărul, esența de rom, înghețata și apa, până combinația crește în volum și obține o textură crem, cremoasă, spumoasă. Turnați în mod egal în cele 4 pahare și ornați, dacă doriți și aveți prin casă, cu sos de caramel, frișcă, migdale pisate, fulgi de cocos, cacao, scorțișoară etc.
De asemenea, dacă doriți ca rezultatul să fie și mai rece decât v-a ieșit, puteți pune 1-2 cuburi de gheață în pahare, precum și câte o jumătate de cupă de înghețată.

Sangria cu miere

Ingrediente:
– 1/2 ceașcă fructe de pădure
– 1/2 bucată de portocală fără sâmburi sau coajă
– 1/2 bucată lămâie fără sâmburi sau coajă
– 1/2 ceașcă apă minerală gazoasă
– 4 linguri miere
– 1/2 cană vin roșu la alegere
– 1 cană cuburi de gheață
Preparare
Învaţă să prepari o sangria răcoritoare cu miere şi fructe la tine acasă, pentru zilele fierbinţi de vară şi nu numai. Amestecă toate ingredientele tăiate cercuri şi serveşte în pahare de vin roşu, garnisite cu felii de portocală sau lămâie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *