Externe

Bayramov a criticat Armenia de la tribuna ONU

Apelul Armeniei la Consiliul de Securitate în legătură cu măsurile antiteroriste locale, pe care Baku le-a desfășurat pe teritoriul său suveran în deplină conformitate cu dreptul internațional, reprezintă o încălcare, a declarat ministrul de externe azer Jeyhun Bayramov.

”Prin urmare, apelul periodic al Armeniei la Consiliul de Securitate este o încălcare clară a cerințelor Cartei ONU de a respecta suveranitatea și integritatea teritorială a statelor și de a nu interveni în afacerile lor interne”.

Bayramov a remarcat că un nou abuz iresponsabil al Consiliului de Securitate, care subminează grav autoritatea acestui organism influent, precum și credibilitatea sa, este absolut inacceptabil și trebuie respins în totalitate.

Menționând că în 24 de ore au fost ocupate peste 90 de posturi ale formațiunilor ilegale, au fost neutralizate 20 de vehicule de luptă, 40 de instalații de artilerie, 30 de mortiere, 6 sisteme de război electromagnetic și două sisteme de apărare aeriană, Bayramov a declarat că nicio țară nu va tolera o astfel de situație pe teritoriul său.

”Niciun stat suveran nu ar tolera o astfel de prezență militară ilegală pe teritoriul său. Nici Azerbaidjanul nu poate face acest lucru. Pentru a proteja sănătatea și siguranța tuturor cetățenilor săi, Azerbaidjanul a întreprins măsuri în deplină concordanță cu drepturile sale în temeiul dreptului internațional și al propriei Constituții.

Astfel, încercările sistematice ale Armeniei de a crea un nou status-quo prin utilizarea ilegală a forței pe teritoriul suveran al Azerbaidjanului și de a păstra zona gri, referindu-se la ”logica liniei de contact”, au fost oprite”, a conchis ministrul.

Sursă: Haqqin.az

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *