Actualitate

Baza de la Câmpia Turzii devine centrul operațiunilor aeriene americane în estul Europei

O informație în acest sens este prezentată de Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA (US Air Forces) din Europa și Africa. Misiunea de “rotire” în țările vecine a avioanelor americane dislocate în România face parte din operațiunea Atlantic Resolve.

În acest context, Detașamentul 354 al US Air Forces s-a deplasat de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii la Baza Aeriană Sliac (Slovacia). Staționarea lui în Slovacia va dura o săptămână.

Detașamentul 354 este format din 40 de militari americani, cu patru avioane A-10 Thunderbolt., ceea ce este denumit, în limbaj militar american, “pachet de securitate trimis în teatrul de operații”.

Directorul de operațiuni al Detașamentului 354, maiorul Ben Rudolphi, a precizat că misiunea de la Sliac va permite atât familiarizarea militarilor americani cu spațiul aerian al Slovaciei, cât și instruirea controlorilor de zbor slovaci.

Pe timpul în care avioanele A-10 ale SUA sunt trimise în Slovacia, NATO menține la Câmpia Turzii avioanele F-16, ale Forțelor Aeriene din Portugalia. Acestea execută misiuni de poliție aeriană în spațiul aerian al României, împreună cu aeronavele românești MiG 21 LanceR.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *