CSI / Rusia

BBC: Două avioane cargo rusești cu 80 de tone de ajutoare umanitare la bord au aterizat în Siria

Informaţia a apărut în contextul ştirilor privind intensificarea suportului militar rusesc pentru Guvernul Siriei, transmite BBC. Avioanele au ajuns pe o baza aeriană situată în oraşul Latakia, considerat o fortăreaţa a preşedintelui Bashar al-Assad.

Rusia a fost un aliat cheie al preşedintelui Assad în timpul războiului civil sageros din Siria, care durează de patru ani de zile. Analiştii afirmă că fără susţinerea Kremlinului, regimul lui Assad s-ar fi prăbuşit până acum.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Apărare al Rusiei a declarat că la bordul avioanelor se aflau materiale pentru refugiaţi precum paturi, saltele, cistere cu apă şi mâncare.

În cursul acestei săptămâni, SUA şi NATO şi-au exprimat îngrijorarea privind creşterea prezenţei militare în Siria.

Kremlinul a respins informatile despre creşterea prezenţei militare în această ţară, dar ministrul de Externe Sergei Lavrov a spus că Rusia va trimite ajutoare suplimentare dacă este necesar.

„Rusia trimite avioane în Siria cu echipamente militare în acord cu actualele acorduri şi ajutor umanitar”, a spus Lavrov. „Rusia nu va face paşi suplimentari”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *