Ucraina

BBC: Forțele Armate ale Ucrainei confirmă avansul peste fluviul Nipru, în apropiere de Herson

Surse din interiorul Forțelor Armate ale Ucrainei au confirmat pe surse că militarii săi efectuează „o anumită mișcare peste Nipru, în regiunea Herson”, informează BBC.

În weekend, bloggerii militari ruși au relatat despre debarcarea Forțelor Armate ale Ucrainei pe malul stâng al Niprului. Administrația rusă de ocupație a regiunii Herson a negat acest lucru.

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) a reușit să stabilească de unde anume au fost luate imaginile publicate de bloggeri și să confirme că armata ucraineană a reușit într-adevăr să ocupe poziții la nord de Oleshki și să se deplaseze la periferia nordică a acestui oraș de-a lungul autostrăzii E97, precum și la vest de satul Dachi.

În mod oficial, începutul ofensivei de la Kiev nu a fost confirmat și s-a apelat la „tăcere informațională”.

„Chiar vreau ca toată lumea să înțeleagă că o muncă foarte dificilă continuă atunci când este necesar să se depășească un astfel de obstacol ca Niprul”, a declarat cu o zi înainte Natalia Gumenyuk, șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei.

„Când linia frontului trece de-a lungul unui râu atât de larg și puternic, condițiile operațiunii militare impun tăcerea informațională până când este suficient de sigur pentru militarii noștri”, a explicat Gumenyuk. „Prin urmare, trebuie să avem răbdare aici. Și chiar și cei mai buni analiști ai Institutului pentru Studiul Războiului, de asemenea”, a mai adăugat ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *