Actualitate

BCR va participa mai activ la proiectele investiționale din Republica Moldova

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de Sergiu Manea, președintele BCR SA, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Potrivit președintelui BCR, instituția examinează posibilitatea extinderii rețelei de filiale atât prin suplinirea acestora în Chișinău și Bălți, cât și prin deschiderea unor noi și în Cahul.
În acest context, ministrul Economiei a menționat că atragerea investițiilor străine directe în Republica Moldova și crearea unui climat investițional pentru mediul de afaceri sunt unele din obiectivele strategice ale Executivului de la Chișinău. "În acest scop, de la momentul investirii sale, Guvernul

Republicii Moldova a reușit să implementeze un set de acte normative în direcția respectivă, inclusiv și în sectorul financiar-bancar. Sporirea independenței Băncii Naționale, consolidarea poziției acestei instituții ca regulator, crearea depozitarului unic sunt doar unele din acțiunile autorităților Republicii Moldova îndreptate spre consolidarea sectorului financiar-bancar", a subliniat viceprim-ministrul Calmîc.
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *