Eveniment

BEC 2010 – Light up your mind!

 BEC este o competiţie inginerească la nivel local, organizată special pentru studenţii Universităţii Tehnice a Moldovei, ce urmăreşte stimularea spiritului creativ și competitiv prin testarea cunoştinţelor dobândite în mediul academic.

În cadrul evenimentului, studenții au avut posibilitatea de a participa la o serie de probe: Team Design, Case Study, Debate, Expoziție a studenţilor de la specialităţile de Design și Arhitectură. Pe lîngă aceasta toți participanții au beneficiat de traininguri de pregătire cu tematica “Arta oratorică” și “Lucrul în echipă” oferite de Centrul de Training ProPlus și BEST Chișinău.

În cadrul probei de Dezbateri, echipele și-au prezentat argumentele asupra subiectului ”Imigrarea – unica soluție pentru tineret” în formatul de dezbateri Karl Popper. Cele patru echipe compuse fiecare din cîte trei membri au fost puși în situația de a pune în valoare «pro și contra» argumente.

Participanții probei de Case Study au fost provocați să soluționeze o problemă din societate printr-o idee de business a viitorului. Studenții trebuiau să propună soluții sub forma de produs sau serviciu inovator și să le dezvolte într-o idee de afacere.

Proba de Team Design a constat în realizarea unui dispozitiv, care să se poată deplasa pe cale terestră fiind manipulat doar cu ajutorul comenzii oferite de organizatori. Dispozitivul trebuia sa traverseze un anumit traseu cu obstacole: “Zona cu obstacole mici”, “Pod”, “Bazin cu apă”, “Rampă”.

Echipele cîștigatoare ale probelor Case Study și Team Design vor concura la etapa regională, RoBEC (Romanian BEST Engineering Competition), care va avea loc în perioada 7-10 iulie în Iaşi, avînd posibilitatea de a se califica în final la EBEC (European BEST Engineering Competition) din 1-11 august 2010 la Cluj-Napoca, unde se vor întîlni cu echipe de studenţi din întreaga Europă.

Echipa BEST Chișinău mulțumește pentru sprijin tuturor partenerilor.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie studenţească de nivel European, apolitică şi non-profit ce are ca scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universităţi. BEST îşi propune să ofere oportunităţi de dezvoltare personală pentru viitorii ingineri şi încurajează comunicarea şi lucrul într-un mediu multi-cultural prin evenimentele pe care le organizează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *