Internațional

Belgia: Incidente în fața consulatului Turciei la Bruxelles, soldate cu răniți

"Au avut loc grave incidente între susținători și opozanți ai regimului turc, pe artera publică, în dreptul consulatului Turciei. Mai multe persoane au fost rănite. Acestea au fost transportate la spital", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din Bruxelles, Ilse van de Keere.

Incidentele au avut în contextul în care turcii care locuiesc în Belgia pot vot între 27 martie și 9 aprilie în consulatele de la Bruxelles și Anvers (nord) pentru referendumul asupra unei reforme constituționale ce ar extinde prerogativele președintelui Erdogan.

În Turcia, votul este prevăzut duminică, 16 aprilie.

Purtătoarea de cuvânt a poliției nu a putut preciza numărul persoanelor rănite și starea lor, explicând că situația este "sensibilă" și că peste o sută de persoane se aflau în continuare în fața clădirii la orele 20.00 (18.00 GMT).

Parchetul din Bruxelles a deschis o anchetă.

Potrivit Firat, o agenție de presă apropiată de separatiștii kurzi din Turcia, trei persoane de origine kurdă care veniseră să voteze au fost rănite cu lovituri de cuțit în aceste incidente, provocate potrivit agenției de partizani ai AKP, partidul islamist conservator la putere în Turcia.

Campania electorală pentru acest referendum a generat grave tensiuni între liderii turci și mai multe țări europene după ce acestea le-au interzis unor miniștri de la Ankara să participe la campanie pe teritoriul lor național.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *