Frumusețe

Beneficiile mierii te fac perfectă

În zilele noastre, mierea este folosită pentru tratarea alergiilor, anemiilor, a oboselii şi a epuizării sau chiar pentru a regla problemele cauzate de o digestie problematică. Datorită proprietăţilor pe care le are, mierea este unul dintre ingredientele principale pentru multe loţiuni de corp hidratante şi hrănitoare, dar este folosită şi ca bază pentru diverse măşti cosmetice. Mierea conţine glucoză, fructoză, minerale, magneziu, potasiu, calciu, clorură de sodiu, sulf, fier, cupru, zinc, vitaminele B1, B2, B5, B3.

Mierea este foarte benefică pentru piele, deoarece o hrăneşte în profunzime. Cele mai mari companii de cosmetice au început să utilizeze mierea naturală pentru crearea cremelor destinate îngrijirii tenului, cremelor anti-age, a măştilor sau a loţiunilor de curăţare. Cum mierea reîntinereşte pielea, fiind şi un antiseptic natural, aceasta poate fi folosită pentru prepararea unor veritabile măşti cosmetice care oferă rezultate excepţionale.

Mască pentru ten gras

Pisează două linguriţe de zahăr brun şi combină-le cu două linguriţe de miere, apoi adaugă o lingură de zeamă de lămâie. Masca obţinută se aplică pe faţa curată timp de 10 minute. Înainte de a o îndepărta, umezeşte degetele şi masează uşor pielea, în special în zonele în care ai porii încărcaţi. Clăteşte apoi bine cu apă călduţă şi aplică o cremă uşoară, hidratantă. Masca este destinată persoanelor care au un ten gras și foarte multe puncte negre. Această mască are rolul de a curăţa în profunzime, de a reda luminozitatea tenului, dar şi de a hidrata.

Mască antiacneică

Amestecă bine trei linguri de miere cu o linguriţă de scorţişoară şi aplică pe zonele afectate. E recomandat ca masca să fie aplicată măcar câteva ore. Se îndepărtează cu apă caldă. Pentru efecte vizibile este recomandat să se folosească cel puţin o dată la câteva zile.

Mască pentru hidratare

Mierea este extrem de hrănitoare şi nu îngraşă tenul. Dacă ai tenul uscat, sau dacă iarna ţi-a creat astfel de probleme, te poţi bucura de efectele benefice ale mierii. Dacă ai pielea aspră şi deshidratată, mierea acţionează ca un balsam. Combină două linguri de miere cu două de iaurt şi amestecă bine, apoi aplică acest amestec pe faţă. Masca trebuie lăsată să acţioneze 10 minute, apoi se poate curăţa. Dacă ai buzele crăpate, poţi să le salvezi tot cu ajutorul mierii. Cu proprietăţile nutritive şi hidratante, mierea reuşeşte să revigoreze pielea fină a buzelor. Acoperă buzele zilnic cu un strat subţire de miere. Pentru un efect rapid, repetă tratamentul de două ori pe zi!

Care sunt beneficiile mierii asupra pielii?

* Mierea ajută pielea sensibilă şi iritată;
* elimină ridurile şi liniile fine;
* are efecte antiîmbătrânire;
* hrăneşte pielea în profunzime şi previne infecţiile;
* lasă pielea fină şi suplă;
* luminează pielea obosită şi previne decolorarea pielii;
* acţionează ca un adevărat antioxidant şi luptă împotriva radicalilor liberi;
* este benefică pentru tratarea rănilor, a herpesului sau a înţepăturilor;
* reface pielea deteriorată;
* ajută la reînnoirea celulelor pielii;
* luptă împotriva deteriorării pielii şi a îmbătrânirii, datorită proprietăţilor sale antioxidante.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *