Sănătate

Beneficiile nucilor pentru sănătate

Beneficiile nucilor pentru sănătate
După doar patru ore de la momentul în care ai consumat nuci, în corpul tău au loc o serie de procese benefice. Iată-le:

1. Vasele sanguine devin mai flexibile, iar asta înseamnă un flux sanguin normalizat. Nucile sunt recomandate pentru persoanele care au deficienţă imunitară.

2. Nivelul colesterolului rău din sânge va fi redus cu până la 10% şi, credeţi-ne, nu este un procent tocmai mic. Nucile conţin grăsimi bune care îţi hrănesc celulele.

3. Grăsimile bune din nuci se bat cu cele rele din corpul tău. Nucile ajută la arderea colăceilor, aşa că le poţi introduce oricând într-un iaurt grecesc sau brânză topită.

4. Inima ta va fi mai protejată dacă mănânci nuci. De asemenea, întregul sistem imunitar va fi protejat întrucât nucile conţin aici graşi Omega 3, fibre, vitamina E şi o serie de minerale care îţi ernegizeaza şi revigorează structura celulară.

Ce minerale se găsesc în nuci
Nucile conţin mangan, cupru, potasiu, magneziu plus cantităţi importante de calciu. Consumul frecvent de nuci te ajută să nu cazi la pământ după o zi obositoare la serviciu. De asemenea, nucile stimulează memoria şi lupta cu bolile degenerative precum Alzheimerul sau alte afecţiuni ale creierului. Manganul, de pildă, intervine în reacţiile enzimatice cu roluri bine stabilite: sinteză colagenului, refacerea articulaţiilor sau chiar construcţia oaselor.

Magneziul, pe lângă faptul că te menţin activ, intervine în metabolismul glucidelor şi al proteinelor, iar împreună cu zincul, protejează celulele de radicalii liberi. În plus, magneziul şi zincul sunt minerale eficiente în detoxifierea ficatului de alcool. Nucile mai conţin şi seleniu, un antioxidant hepatoprotector. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *