Sănătate

Beneficiile pe care le are MĂRARUL pentru sănătate

Proaspăt preparat, sucul de mărar elimină toxinele și apa în exces. Mărarul este util în curele de slăbire, previne formarea pietrelor la rinichi și vezică biliară. Sucul are acțiune detoxifiantă și regenerantă asupra celulei hepatice, ajută la normalizarea colesterolului sangvin, are efecte antivirale și antibacteriene.

O cură cu suc de mărar nu trebuie să depășească o lună. Este recomandat să bei 50 ml pe zi, dar e mai bine să începi cu o cantitate mică pe care o crești progresiv, altfel pot apărea tulburări digestive sau dureri de cap.

Cura cu suc sau ceai de mărar trebuie evitată de femeile însărcinate, pentru că poate provoca avort spontan, și de cele care alăptează.

Dacă nu mai scapi de episoadele repetate de sughiț, pune o linguriță de semințe de mărar într-o cană cu apă clocotită. După 10-15 minute de infuzare și după ce ai strecurat ceaiul, bea-l neîndulcit, călduț.

O infuzie de 2-3 ore a semințelor de mărar într-un pahar cu apă fierbinte este un remediu bun pentru incontinența urinară, pe care o remediază temporar. Soarbe din ceaiul obținut pe parcursul unei zile.

Când nu poți să dormi te-ar mai putea ajuta un ceai călduț preparat dintr-un amestec de semințe de mărar, mentă, roiniţă, sulfină, fenicul, combinate în părți egale.

Pentru infuzie, folosești o linguriță din acest amestec sau din oricare dintre plante separat și 250 ml de apă fierbinte. Lași la infuzat un sfert de oră, strecori și bei ceaiul îndulcit cu puțină miere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *