Actualitate

Benzinăriile din capitală, în vizorul celor de la APC: Șoferii primeau mai puțin combustibil și plăteau mai mult

În cadrul controalelor, inspectorii au depistat că la una din benzinării eroarea livrării produselor petroliere depășea eroarea maximă admisibilă stabilită în documentele normative. Prin urmare, consumatorii primeau mai puțin combustibil decât volumul pentru care îl achitau.

De asemenea, inspectorii au mai depistat următoarele nereguli:
• Utilizarea mijloacelor de măsurare la stațiile de alimentare în lipsa buletinelor de verificare metrologică ;
• Necorespunderea denumirii produselor expuse pe panoul informativ cu denumirea expusă în certificatul de conformitate pentru produsele petroliere comercializate, ceea ce contravine art. 25, alin (9) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor, în care este stipulat că: ,, Se interzice prezentarea, prin orice mijloace, a unor afirmaţii şi caracteristici care nu sînt conforme parametrilor reali ce caracterizează produsele, serviciile".
• Registrul de reclamații nu era afișat la loc vizibil şi accesibil pentru consumator;
• Adresa şi numărul de telefon al autorităţii abilitate cu funcţii de protecţie a consumatorilor nu era afișat la vedere.

Pentru înlăturarea neconformităţilor admise, inspectorii APC au încheiat procese verbale de contravenție și au emis prescripții de interzicere temporară a mijloacelor de măsurare. Dacă vor fi găsiți vinovați, agenții economici riscă o amendă de la 10 până la 300 unități convenționale.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *