Economie

BERD dă cu împrumut 7 milioane de euro pentru termoficarea municipiului Bălți

Despre acest proiect, care vizează sectorul energetic, dar și alte proiectele comune în derulare au discutat ministrul Economiei, Andrian Candu, și Directorul Consiliului de Directori BERD, Heinz Kaufmann, în cadrul unei întrevederi care a avut loc ieri, 22 octombrie.

Cele 7 milioane de euro vor fi utilizate, pentru programul de modernizare și îmbunătățire a serviciilor de termoficare în municipiul Bălți.

Andrian Candu a declarat că în urma implementării acestui proiect se va reduce consumul de cărbune și gaze naturale pentru încălzire. „Acest proiect este primul care cuprinde în exclusivitate modernizarea unui sistem de încălzire centralizată în afara Capitalei. De asemenea, mizăm ca proiectul să aibă un impact pozitiv asupra securității energetice a Republicii Moldova”, a menționat Candu.

În contextul discuțiilor purtate, directorul Consiliului de Directori BERD a lansat invitația pentru țara noastră de a participa la ședința anuală a Guvernatorilor BERD, care va avea loc la Tbilisi, Georgia.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *